Nurdal OKUR
Köşe Yazarı
Nurdal OKUR
 

Bir Haftaya Sığan Koca Bir Dünya

Geleceğe Notlar Bir Haftaya Sığan Koca Bir Dünya Bazen bir hafta, takvimde yalnızca yedi günden ibarettir. Bazen ise içine yeni insanlar, yeni bilgiler, yeni fikirler ve unutulmayacak anılar sığdırır. Benim için Ankara'da geçirdiğim STEM Eğitici Eğitmenliği programı tam olarak böyle bir hafta oldu. Farklı şehirlerden gelen eğitimcilerle aynı ortamda bulunmak, ne kadar ortak hayalimizin olduğunu bir kez daha gösterdi. İlk gün birbirini tanımayan insanlar, birkaç gün içinde aynı masada üreten, fikir paylaşan, birlikte gülen ve birbirinden öğrenen bir ekibe dönüştü. STEM eğitimi bana bir kez daha gösterdi ki öğrenmek sadece bilgi edinmek değildir. Merak etmek, soru sormak, denemek, yanılmak, yeniden düşünmek ve çözüm üretmektir. Çocuklara yalnızca doğru cevabı vermek yerine, doğru soruları sorabilmelerini sağlamak belki de eğitimin en değerli tarafıdır. Bu süreçte bizlere yol gösteren, bilgi ve deneyimlerini samimiyetle paylaşan değerli eğitmenlerimize de gönülden teşekkür ediyorum. Her anlatım ve uygulama, mesleğimize farklı bir pencereden bakmamızı sağladı. Birlikte yaptığımız çalışmalar, kahve molalarında edilen sohbetler, paylaşılan fikirler ve "Bunu kendi öğrencilerimle de yapabilirim." diyerek başlayan heyecanlar… Bir haftanın en güzel kazanımları belki de bunlardı. Bu haftadan yanıma sadece yeni bilgiler değil; yeni dostluklar, farklı bakış açıları ve ortak bir eğitim heyecanı da aldım. Belki farklı şehirlerde, farklı sınıflarda öğrencilerimizin karşısına çıkacağız. Ama aynı hafta içinde paylaştığımız fikirlerin sınıflarımıza taşınacağına inanıyorum. Çünkü bir öğretmenin öğrendiği bilgi, yalnızca kendisinde kalmaz; öğrencilerine, onların hayatına ve geleceğe ulaşır. Ankara'da geçen bu bir hafta bana bir kez daha şunu hatırlattı: Bazen bir eğitim için çıktığınız yolculuktan yalnızca yeni bilgilerle değil; yeni dostluklarla, yeni umutlarla ve geleceğe dair daha büyük bir inançla dönersiniz. Ben de bu haftayı, değerli eğitmenlerimizin emekleri ve güzel insanların dostluğu ile geleceğe bırakılmış kıymetli bir not olarak saklayacağım.  
Ekleme Tarihi: 15 Ağustos 2026 -Cumartesi

Bir Haftaya Sığan Koca Bir Dünya

Geleceğe Notlar

Bir Haftaya Sığan Koca Bir Dünya

Bazen bir hafta, takvimde yalnızca yedi günden ibarettir. Bazen ise içine yeni insanlar, yeni bilgiler, yeni fikirler ve unutulmayacak anılar sığdırır. Benim için Ankara'da geçirdiğim STEM Eğitici Eğitmenliği programı tam olarak böyle bir hafta oldu.

Farklı şehirlerden gelen eğitimcilerle aynı ortamda bulunmak, ne kadar ortak hayalimizin olduğunu bir kez daha gösterdi. İlk gün birbirini tanımayan insanlar, birkaç gün içinde aynı masada üreten, fikir paylaşan, birlikte gülen ve birbirinden öğrenen bir ekibe dönüştü.

STEM eğitimi bana bir kez daha gösterdi ki öğrenmek sadece bilgi edinmek değildir. Merak etmek, soru sormak, denemek, yanılmak, yeniden düşünmek ve çözüm üretmektir. Çocuklara yalnızca doğru cevabı vermek yerine, doğru soruları sorabilmelerini sağlamak belki de eğitimin en değerli tarafıdır.

Bu süreçte bizlere yol gösteren, bilgi ve deneyimlerini samimiyetle paylaşan değerli eğitmenlerimize de gönülden teşekkür ediyorum. Her anlatım ve uygulama, mesleğimize farklı bir pencereden bakmamızı sağladı.

Birlikte yaptığımız çalışmalar, kahve molalarında edilen sohbetler, paylaşılan fikirler ve "Bunu kendi öğrencilerimle de yapabilirim." diyerek başlayan heyecanlar… Bir haftanın en güzel kazanımları belki de bunlardı.

Bu haftadan yanıma sadece yeni bilgiler değil; yeni dostluklar, farklı bakış açıları ve ortak bir eğitim heyecanı da aldım.

Belki farklı şehirlerde, farklı sınıflarda öğrencilerimizin karşısına çıkacağız. Ama aynı hafta içinde paylaştığımız fikirlerin sınıflarımıza taşınacağına inanıyorum.

Çünkü bir öğretmenin öğrendiği bilgi, yalnızca kendisinde kalmaz; öğrencilerine, onların hayatına ve geleceğe ulaşır.

Ankara'da geçen bu bir hafta bana bir kez daha şunu hatırlattı:

Bazen bir eğitim için çıktığınız yolculuktan yalnızca yeni bilgilerle değil; yeni dostluklarla, yeni umutlarla ve geleceğe dair daha büyük bir inançla dönersiniz. Ben de bu haftayı, değerli eğitmenlerimizin emekleri ve güzel insanların dostluğu ile geleceğe bırakılmış kıymetli bir not olarak saklayacağım.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (3)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve silifkesesimiz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ayla Kılınç
(15.08.2026 15:12 - #3404)
Canım kardeşim,öncelikle emeklerine,kalemine ve içine dünyaları dolduran o yüreğine sağlık, merak, araştırma,güzel ve doğru bakmakta bir öğrenme şeklidir.Güzel bakan güzeli ,doğru bakan doğruyu görür ve bunuda sevdikleri ve biricik öğrencileri ile paylaşır,senin ablan olmak nasıl bir güzellikse,senin öğrencin olan o cimcimelerde ne kadar şanslı olduklarını yıllar sonra fark edecekler.öpüyorum,sevgiler..
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve silifkesesimiz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Kerem
(15.08.2026 15:36 - #3405)
Ne güzel anlatmışsınız… Bazen kısacık bir zaman dilimi, insanda yıllarca unutulmayacak izler bırakabiliyor. Yazınızı okurken hem Ankara’daki o güzel eğitim ortamını hem de kurulan dostlukların sıcaklığını hissettim. Öğrenmenin sadece bilgi edinmek değil, güzel insanlarla tanışmak ve güzel anılar biriktirmek olduğunu da bir kez daha hatırlattınız. Kaleminize, emeğinize sağlık. Böyle güzel deneyimleri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve silifkesesimiz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sadık Akdeniz
(16.08.2026 08:14 - #3406)
Süper anlatım ve açıklamalarınızdan dolayı tebrik ler ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Kalın sağlıcakla.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve silifkesesimiz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.