Beyza Bal, Göksu İlkokulu Kütüphanesinde yaşayacak
Beyza Bal, Göksu İlkokulu Kütüphanesinde yaşayacak
Asrın felaketi olarak kabul edilen 6 Şubat depreminde arkadaşları ile birlikte hayatını kaybeden diş hekimliği öğrencisi Esra Bal anısına Göksu İlkokulunda oldukça anlamlı bir proje hayata geçirildi.
Sesimiz Haber Merkezi
Asrın Felaketi olan 6 Şubat depreminde arkadaşları ile birlikte yaşamını yitiren Beyza Bal anısına Göksu İlkokulunda kütüphane yapıldı. Yapılan kütüphane törenle hizmete açıldı.

6 Şubat depreminde hayatını kaybeden diş hekimliği öğrencisi Beyza Bal anısına anlamlı bir proje hayata geçirildi. Öğretmen Fatma Zehra Bal’ın girişimleriyle kurulan “Beyza Bal Kütüphanesi”, Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı iş birliğiyle öğrencilerle buluşturularak açıldı.

Beyza Bal Kütüphanesinin açılışına; Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültüğin Eroğlu, Orman İşletme Müdürü Muharrem Şahin, Gençlik Spor Müdürü Mustafa Türe, Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Akşahin, Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Mustafa Eyce, Göksu İlkokulu Müdürü Süleyman Özgan, okul müdürleri, merhum Beyza Bal’ın ailesi ile veliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Süleyman Özgan, Esra Bal anısına yaptırılan kütüphanenin hayata geçirilmesinde ablası öğretmen Fatma Bal’ın büyük gayretleri olduğunu ve Taşucu Eğitim ve Doğal hayatı Koruma Vakfının da ciddi destekleri ile kütüphanenin öğrencilerin hizmetine sunulduğunu kaydetti.

Kütüphanenin açılışına destek veren Fatma Bal ve Taşucu Eğitim ve Doğal hayatı Koruma Vakfı Başkanı Mustafa Devrim Eyce’ye birer plaket takdim edildi.
Kardeşi Beyza Bal’ın anısına yaptırılan kütüphanenin bugünlere gelmesinde katkı sağlayan, emek veren tüm herkese teşekkür eden Fatma Bal, “Kardeşim, depremin olduğu gece akşam kütüphanede ders çalıştıktan sonra eve gelmiş ve meydana gelen depremde arkadaşları ile birlikte hayatını kaybetmişti. Evet, vefatından önce kütüphanede olan ve okumayı seven kardeşimin anısına yapılan bu kütüphanede her kitap okunduğunda kardeşimin de ruhu şad olacaktır” diyerek duygulu bir konuşma yaptı.

Fatma Bal’a plaket veren Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, “Okumanın, öğrenmenin yaşının olmadığını belirterek, “Fatma öğretmenimiz an önce çok önemli bir mesaj verdi. Burada okunan kitaplar bir fatiha yerine geçecek ve Beyza Bal kardeşimizin ruhu şad olacaktır. Maddi ve manevi destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, kütüphanenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kaymakam Aslaner ayrıca Taşucu eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Mustafa Devrim Eyce’ye de kütüphanenin hayata geçirilmesine verdiği ciddi destekten dolayı teşekkür etti ve bu konuda her zaman desteğe hazır olduğunu belirterek, Eyce’ye de hazırlanan teşekkür plaketi verdi.
Konuşmalar ve plaket takdiminin ardından kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi. Katılımcılar kütüphanede bulunan kitapları inceledi. Özellikle kitap okumayı çok seven Kaymakam Aslaner, bazı kitapları inceledi.

Aslaner, konuklarla birlikte kitap okuma masasında bir de hatıra fotoğrafı çektirdi ve “Okuyan insan her zaman kazançlı olan insandır” mesajını vermeyi de ihmal etmedi.
Beyza Bal’ı tanıtan afişin önünde hatıra fotoğrafının çekilmesi ile kütüphane öğrencilerin hizmetine resmen açılmış oldu.

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.