“YAĞMUR” TEMALI GECE BEĞENİLDİ

Müzik 30.04.2026 - 14:16, Güncelleme: 30.04.2026 - 14:16 925 kez okundu.
 

“YAĞMUR” TEMALI GECE BEĞENİLDİ

Silifke’de geleneksel hale gelen tematik şiir, şarkı ve türkü gecelerinin beşincisi gerçekleştirildi. Nesrin Trak Sanat Atölyesinde düzenlenen program zengin içeriğiyle oldukça beğenildi. Final şarkısı ise, geceye damgasını vurdu.
Sesimiz Haber Merkezi Silifke’de faaliyete başladığı günden bu yana sosyal etkinliklerle toplumda kucaklaşmayı sağlayan, insanlar arasına sevgi tohumları bırakan Gökçe Kültür, Sanat ve Doğa Birlikteliği üyeleri, mütevazi bir etkinlikle yine insanlara güzel bir gece yaşattı. Gökçe Kültür, Sanat ve Doğa Birlikteliğince düzenlenen “Yağmur Temalı 5. Şiir, Şarkı ve Türkü Gecesi” büyük ilgi gördü. Nesrin Trak Sanat Atölyesini tamamen dolduran sanatseverler, sunulan şiir, şarkı ve türküleri çok beğendiklerini ifade ettiler. Bağlamalarda Hasan Gürpınar ve Faruk Bülbül, kemanda Mecit Kaya, ritm sazda ise Mustafa Yetkin’in söylenen türkü ve şarkılara başarıyla eşlik ettikleri gecenin sunuculuğunu ise gazeteci-yazar Rıfat Yörük yaptı. İki saate yakın süren oldukça zengin içerikli programda “yağmur” konulu şiirlerin yanı sıra pop, rock, arabesk, fantezi, özgün müzik, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği dallarında çok sayıda eser seslendirildi. Gecenin finalinde ise “Üsküdar’a Gider İken Aldı da Bir Yağmur” (Kâtibim) isimli sevilen şarkı solistler ve seyirciler tarafından hep birlikte coşkuyla seslendirildi. Gelecek Ayın Konusu “Gül”             Mayıs ayında altıncısı yapılacak etkinliğin temasının “gül” olarak açıklandığı gecede okunan şiir, türkü ve şarkılar sırasıyla şöyle;   ŞİİR: “Yağmur Duası”, Sezai Karakoç, Meral Levent TÜRKÜ: Gönül Dağı, Nesrin Trak ŞİİR: “Özletiyor Seni Bu Yağmurlar”, Ahmet Telli, Melahat Özkan POP ŞARKI: “Nisan Yağmuru Kadar”, Berkant, Aytaç Kurtuba ŞİİR: “Gökten İnen Davet”, İsmail Gökbulut, Kendi şiiri TÜRKÜ: Yağmur Ol Gel, Özhan Eren, Hasan Gürpınar ŞİİR: “Senin Korkularını, Benim İnceliğimi”, Şükrü Erbaş, Bilal Kara ARABESK-FANTEZİ ŞARKI: Yağmurun Sesine Bak,  Erdem Uçaker ŞİİR: “Yağmurda Unutulan Şarkı”, Bekir Sıtkı Erdoğan, Esra Güngör ROCK ŞARKI: “Yağmurlar”, Şebnem Ferah, Bade Karaoğlu ŞİİR: “Oralara Yağmur Yağıyor”, Şerife Boz Yurtseven, Cennet Boz ÖZGÜN MÜZİK: “Yakamoz”, Ahmet Kaya, Mehmet Hilmi Karaoğlu ŞİİR: “Nisan Yağmuru”, İzzet Durmaz, Hatice Delibekir TSM ŞARKI: Artık Yeşerecek Bir Dalım Yok, Nesrin Trak ŞİİR: “Yağmur”, Ahmed Arif, Ecem Seven ARABESK: Nisan Yağmuru, Ferdi Tayfur, Faruk Bülbül ŞİİR: Yağmur Kaçağı, Attila İlhan, İlhame Öztürk TÜRKÜ: Sen Bir Aysın, Erdem Uçaker (Şiir: Rıfat Yörük) ŞİİR: “Yağdıkça”, Yılmaz Erdoğan, Havva Şahin TÜRKÜ: Yağmur Islatma Gülümü, Emsal, Hasan Gürpınar ŞİİR: “Aynı Göğün Yağmuru”, Gültekin Tezcan, Rıfat Yörük POP ŞARKI: “Camdan Kalp”, Funda Arar, Aytaç Kurtuba ŞİİR: “Buluşmak Üzere”, Can Yücel, Nevin Öztol TÜRKÜ: “Yağmur Yağar Taş Üstüne”, Erdem Uçaker ŞİİR: “Yağmurun Sesi”, Tülay Aslan, Hümeyra Keskin FİNAL ŞARKISI (TSM): Üsküdar’a Gider İken Aldı da Bir Yağmur (Hep birlikte)
Silifke’de geleneksel hale gelen tematik şiir, şarkı ve türkü gecelerinin beşincisi gerçekleştirildi. Nesrin Trak Sanat Atölyesinde düzenlenen program zengin içeriğiyle oldukça beğenildi. Final şarkısı ise, geceye damgasını vurdu.

Sesimiz Haber Merkezi

Silifke’de faaliyete başladığı günden bu yana sosyal etkinliklerle toplumda kucaklaşmayı sağlayan, insanlar arasına sevgi tohumları bırakan Gökçe Kültür, Sanat ve Doğa Birlikteliği üyeleri, mütevazi bir etkinlikle yine insanlara güzel bir gece yaşattı.

Gökçe Kültür, Sanat ve Doğa Birlikteliğince düzenlenen “Yağmur Temalı 5. Şiir, Şarkı ve Türkü Gecesi” büyük ilgi gördü. Nesrin Trak Sanat Atölyesini tamamen dolduran sanatseverler, sunulan şiir, şarkı ve türküleri çok beğendiklerini ifade ettiler.

Bağlamalarda Hasan Gürpınar ve Faruk Bülbül, kemanda Mecit Kaya, ritm sazda ise Mustafa Yetkin’in söylenen türkü ve şarkılara başarıyla eşlik ettikleri gecenin sunuculuğunu ise gazeteci-yazar Rıfat Yörük yaptı.

İki saate yakın süren oldukça zengin içerikli programda “yağmur” konulu şiirlerin yanı sıra pop, rock, arabesk, fantezi, özgün müzik, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği dallarında çok sayıda eser seslendirildi.

Gecenin finalinde ise “Üsküdar’a Gider İken Aldı da Bir Yağmur” (Kâtibim) isimli sevilen şarkı solistler ve seyirciler tarafından hep birlikte coşkuyla seslendirildi.

Gelecek Ayın Konusu “Gül”

            Mayıs ayında altıncısı yapılacak etkinliğin temasının “gül” olarak açıklandığı gecede okunan şiir, türkü ve şarkılar sırasıyla şöyle;

 

ŞİİR: “Yağmur Duası”, Sezai Karakoç, Meral Levent

TÜRKÜ: Gönül Dağı, Nesrin Trak

ŞİİR: “Özletiyor Seni Bu Yağmurlar”, Ahmet Telli, Melahat Özkan

POP ŞARKI: “Nisan Yağmuru Kadar”, Berkant, Aytaç Kurtuba

ŞİİR: “Gökten İnen Davet”, İsmail Gökbulut, Kendi şiiri

TÜRKÜ: Yağmur Ol Gel, Özhan Eren, Hasan Gürpınar

ŞİİR: “Senin Korkularını, Benim İnceliğimi”, Şükrü Erbaş, Bilal Kara

ARABESK-FANTEZİ ŞARKI: Yağmurun Sesine Bak,  Erdem Uçaker

ŞİİR: “Yağmurda Unutulan Şarkı”, Bekir Sıtkı Erdoğan, Esra Güngör

ROCK ŞARKI: “Yağmurlar”, Şebnem Ferah, Bade Karaoğlu

ŞİİR: “Oralara Yağmur Yağıyor”, Şerife Boz Yurtseven, Cennet Boz

ÖZGÜN MÜZİK: “Yakamoz”, Ahmet Kaya, Mehmet Hilmi Karaoğlu

ŞİİR: “Nisan Yağmuru”, İzzet Durmaz, Hatice Delibekir

TSM ŞARKI: Artık Yeşerecek Bir Dalım Yok, Nesrin Trak

ŞİİR: “Yağmur”, Ahmed Arif, Ecem Seven

ARABESK: Nisan Yağmuru, Ferdi Tayfur, Faruk Bülbül

ŞİİR: Yağmur Kaçağı, Attila İlhan, İlhame Öztürk

TÜRKÜ: Sen Bir Aysın, Erdem Uçaker (Şiir: Rıfat Yörük)

ŞİİR: “Yağdıkça”, Yılmaz Erdoğan, Havva Şahin

TÜRKÜ: Yağmur Islatma Gülümü, Emsal, Hasan Gürpınar

ŞİİR: “Aynı Göğün Yağmuru”, Gültekin Tezcan, Rıfat Yörük

POP ŞARKI: “Camdan Kalp”, Funda Arar, Aytaç Kurtuba

ŞİİR: “Buluşmak Üzere”, Can Yücel, Nevin Öztol

TÜRKÜ: “Yağmur Yağar Taş Üstüne”, Erdem Uçaker

ŞİİR: “Yağmurun Sesi”, Tülay Aslan, Hümeyra Keskin

FİNAL ŞARKISI (TSM): Üsküdar’a Gider İken Aldı da Bir Yağmur (Hep birlikte)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve silifkesesimiz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.