Vali Toros, “İnsanlarımızın huzur önemli”
Vali Toros, “İnsanlarımızın huzur önemli”
Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında, Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Mersin’in genel güvenliği konuşuldu.
Sesimiz Haber Merkezi
Vali Toros Başkanlığında yapılan toplantıda; Mersin genelinde güvenlik ve asayiş konularında yerine getirilen çalışmalar, alınan tedbirler, suç ve suçlulara karşı gerçekleştirilen operasyonlar ve ilgili diğer hususlar ele alındı.
Mersin’in huzuru ve güvenliğini daim kılmak için Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerinin gece gündüz çalışmaya devam ettiğini vurgu yapılan toplantıda; yapılan denetlemeler ve çalışmalar ile ortaya çıkan sonuç da paylaşıldı.

10-16 Ağustos 2026 tarihleri arasında (6 gün içerisinde) yapılan denetlemeler ve çalışmalar sonucunda:
Çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aranan şahıslardan toplam 634 şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edildi.
Trafik denetimleri kapsamında;
125.356 araç kontrol edildi, 960 araç trafikten menedildi, 889 ticari taksi denetlendi.
Düzensiz Göç ile Mücadeleye Yönelik Huzur Uygulaması kapsamında;
479 kişinin kimlik kontrolü gerçekleştirildi. 1 yabancı uyruklu şahıs yapılan kontroller sonucunda, Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine gönderildi.
Toplantı sonunda Vali Toros, Mersin’in huzur ve güvenliği için çalışmaların aralıksız sürdüğünü açıkladı.

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.