“SELAM EMANETİ” PROJESİ BAŞLADI

Eğitim 22.10.2026 - 16:40, Güncelleme: 22.10.2026 - 16:47 166 kez okundu.
 

“SELAM EMANETİ” PROJESİ BAŞLADI

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında selamlaşma kültürünü yaygınlaştırmak, sevgi, saygı ve kardeşlik duygularını güçlendirmek amacıyla Silifke Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Selam Emaneti Projesi Gazipaşa İlkokulunda başladı.
Sesimiz Haber Merkezi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında selamlaşma kültürünü yaygınlaştırmak, sevgi, saygı ve kardeşlik duygularını güçlendirmek amacıyla başlatılan proje, Silifke’de de hayata geçirildi. Silifke Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında başlatılan “Selam Emaneti” Projesini Silifke’de başlattı. Selam Emanetinin simgesi olan sandık teslim töreni Gazipaşa İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Silifke Millî Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu, içerisinde ‘Selam Defteri, kalem ve görev mektuplarının bulunduğu ahşap sandığı” okul müdürü Halil Berk’e teslim etti. Emaneti Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu’nun elinden teslim alan Okul Müdürü Halil Berk, emaneti en iyi şekilde koruyacaklarını ve kendilerinden sonra gelecek okula teslim edeceklerini açıkladı. Bilindiği gibi, İslam dininde başkası aracılığıyla gönderilen selam bir emanet sayılır ve yerine ulaştırılması ahlaki ve dinî bir sorumluluk olması, Milli Eğitim Bakanlığı, SELAM gibi önemli ifadenin önemini yeni nesillere taşımak amacı ile başlattığı proje, Silifke’de de 25 okulda hayata geçirilecek. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Silifke Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu, “Proje kapsamında Silifke’deki 25 okulu ziyaret edecek proje sandığı ile öğrencilerimizin sosyal-duygusal gelişimlerinin desteklenmesi ve okullarda olumlu bir iletişim ortamının güçlendirilmesi hedeflenmektedir. İlk olarak Gazipaşa İlkokulunda başlattığı projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Eroğlu ayrıca, proje kapsamında kullanılan ahşap sandığın hazırlanmasına katkı sunan Atatürk El Sanatları Merkezi öğretmeni Harun Beyaz’a ve Merkez Müdürü Sinan Çelebican’a emekleri ve katkıları dolayısıyla teşekkür etti.  
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında selamlaşma kültürünü yaygınlaştırmak, sevgi, saygı ve kardeşlik duygularını güçlendirmek amacıyla Silifke Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Selam Emaneti Projesi Gazipaşa İlkokulunda başladı.

Sesimiz Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında selamlaşma kültürünü yaygınlaştırmak, sevgi, saygı ve kardeşlik duygularını güçlendirmek amacıyla başlatılan proje, Silifke’de de hayata geçirildi.

Silifke Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında başlatılan “Selam Emaneti” Projesini Silifke’de başlattı. Selam Emanetinin simgesi olan sandık teslim töreni Gazipaşa İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Silifke Millî Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu, içerisinde ‘Selam Defteri, kalem ve görev mektuplarının bulunduğu ahşap sandığı” okul müdürü Halil Berk’e teslim etti.

Emaneti Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu’nun elinden teslim alan Okul Müdürü Halil Berk, emaneti en iyi şekilde koruyacaklarını ve kendilerinden sonra gelecek okula teslim edeceklerini açıkladı.

Bilindiği gibi, İslam dininde başkası aracılığıyla gönderilen selam bir emanet sayılır ve yerine ulaştırılması ahlaki ve dinî bir sorumluluk olması, Milli Eğitim Bakanlığı, SELAM gibi önemli ifadenin önemini yeni nesillere taşımak amacı ile başlattığı proje, Silifke’de de 25 okulda hayata geçirilecek.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Silifke Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu, “Proje kapsamında Silifke’deki 25 okulu ziyaret edecek proje sandığı ile öğrencilerimizin sosyal-duygusal gelişimlerinin desteklenmesi ve okullarda olumlu bir iletişim ortamının güçlendirilmesi hedeflenmektedir. İlk olarak Gazipaşa İlkokulunda başlattığı projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Eroğlu ayrıca, proje kapsamında kullanılan ahşap sandığın hazırlanmasına katkı sunan Atatürk El Sanatları Merkezi öğretmeni Harun Beyaz’a ve Merkez Müdürü Sinan Çelebican’a emekleri ve katkıları dolayısıyla teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve silifkesesimiz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.