ŞARKILI, TÜRKÜLÜ BAHAR KARŞILAMASI

Müzik 31.03.2026 - 13:23, Güncelleme: 31.03.2026 - 13:23 2202 kez okundu.
 

ŞARKILI, TÜRKÜLÜ BAHAR KARŞILAMASI

Âşık Veysel’e ait “Esti Bahar Yeli Karlar Eridi” isimli türküyle başlayan ve yaklaşık iki saat süren ücretsiz etkinliğin finalinde de “Aşkım Bahardı” isimli şarkı hep birlikte icra edildi. Gecede okunan “bahar” temalı şiirler de beğenildi.
Sesimiz Haber Merkezi             Silifke’de bahar şarkı, türkü ve şiirlerle karşılandı. Gökçe Kültür, Sanat ve Doğa Birlikteliği Edebiyat Atölyesince düzenlenen 4. Tematik Şiir, Şarkı ve Türkü Gecesinde “bahar” konusu işlendi. “Hoş Geldin Bahar” sloganıyla Nesrin Trak Sanat Atölyesinde gerçekleştirilen zengin içerikli etkinlik büyük beğeniyle izlendi.             Bağlamada Hasan Gürpınar, kemanda Mecit Kaya, tamburda Kamil Cura ve bendirde Korkut İslim’den oluşan güçlü bir saz ekibinin yer aldığı gecenin sunuculuğunu gazeteci yazar Rıfat Yörük yaptı.             Merhum halk ozanımız Âşık Veysel’e ait “Esti Bahar Yeli Karlar Eridi” isimli türküyle başlayan ve yaklaşık iki saat süren ücretsiz etkinliğin finalinde ise “Aşkım Bahardı” isimli şarkı hep birlikte icra edildi.   En Küçük Solist Beğenildi             Toplam 25 şarkı, türkü ve şiirin okunduğu gecede Göksu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Bade Karaoğlu da Nilüfer Örer’in “Mevsim Bahar” isimli şarkısını başarıyla seslendirdi. Şair Gültekin Tezcan ise “14 Bahar” isimli pop şarkısını okuyarak izleyicileri şaşırttı. Erdem Uçaker ve Rıfat Yörük de bu etkinliklerin ilk düetine imza atarak Kars yöremizden “Bahçalara Geldi Bahar” isimli türküyü uyum içinde okudular. Eserlerin Listesi             Gecede okunan şiir, şarkı ve türküler sırasıyla şöyle; TÜRKÜ: “Esti Bahar Yeli Karlar Eridi”, Âşık Veysel, Hasan Gürpınar ŞİİR: “Gökten Üç Elma Düşmüş”, Perihan Metin, Kendi Şiiri TSM ŞARKI: “Bir Bahar Akşamı Rastladım Size”, Gönül Özman ŞİİR: “Saklı”, Gültekin Tezcan, Kendi Şiiri TÜRKÜ: “Bahçada Yeşil Çınar” (Diyarbakır), Cennet Rabia Tezcan ŞİİR: “Çiçekler”, Nurullah Özdemir (Âşık Narmanî), Hüseyin Uygun POP ŞARKI: “İkinci Bahar” (Özdemir Erdoğan), Aytaç Kurtuba TÜRKÜ: “Ne Feryat Edersin Divane Bülbül”, (Elazığ), Erdem Uçaker ŞİİR: “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek”, Adnan Yücel, Bilal Kara TSM ŞARKI: “Nazende Sevgilim”, Nesrin Trak ŞİİR: “Badem Ağacı”, Aziz Nesin, Cennet Boz TÜRKÜ: “Bahçalara Geldi Bahar”,  (Kars), Düet, Rıfat Yörük-Erdem Uçaker ŞİİR: “Bahar ve Biz”, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Hümeyra Keskin POP ŞARKI: “Mevsim Bahar”, (Nilüfer Örer), Bâde Karaoğlu ŞİİR: “Bir Cezaevinde Tecritteki Adamın Mektupları”, Nazım Hikmet, İlhame Öztürk TÜRKÜ: “Bir Çift Turna Gördüm Durur Dallarda” (Yozgat), Gönül Özman ŞİİR: “Bir İlkbahar Sabahı”,  Bekir Mutlu, Nevin Öztol TSM ŞARKI: “Bir İlkbahar Sabahı”, Mehmet Karaoğlu ŞİİR: “Mevsim Bahardı”, Teoman Alpay, Meral Levent POP ŞARKI: “14 Bahar”, (Melih Görgün), Gültekin Tezcan ŞİİR: “Bir Çiçek”, Âşık Reyhanî, Hatice Delibekir TSM ŞARKI: “Bak Yine Geçti Bahar”,  Nesrin Trak ŞİİR: “Bahar Sarhoşluğu”, Cahit Sıtkı Tarancı, Ecem Seven TÜRKÜ: “Çiçekli Yaz Bahar Gelse”, (K. Maraş/Kul Hasan), Hasan Gürpınar FİNAL ŞARKISI: “Aşkım Bahardı”  
Âşık Veysel’e ait “Esti Bahar Yeli Karlar Eridi” isimli türküyle başlayan ve yaklaşık iki saat süren ücretsiz etkinliğin finalinde de “Aşkım Bahardı” isimli şarkı hep birlikte icra edildi. Gecede okunan “bahar” temalı şiirler de beğenildi.

Sesimiz Haber Merkezi

            Silifke’de bahar şarkı, türkü ve şiirlerle karşılandı. Gökçe Kültür, Sanat ve Doğa Birlikteliği Edebiyat Atölyesince düzenlenen 4. Tematik Şiir, Şarkı ve Türkü Gecesinde “bahar” konusu işlendi. “Hoş Geldin Bahar” sloganıyla Nesrin Trak Sanat Atölyesinde gerçekleştirilen zengin içerikli etkinlik büyük beğeniyle izlendi.

            Bağlamada Hasan Gürpınar, kemanda Mecit Kaya, tamburda Kamil Cura ve bendirde Korkut İslim’den oluşan güçlü bir saz ekibinin yer aldığı gecenin sunuculuğunu gazeteci yazar Rıfat Yörük yaptı.

            Merhum halk ozanımız Âşık Veysel’e ait “Esti Bahar Yeli Karlar Eridi” isimli türküyle başlayan ve yaklaşık iki saat süren ücretsiz etkinliğin finalinde ise “Aşkım Bahardı” isimli şarkı hep birlikte icra edildi.

 

En Küçük Solist Beğenildi

            Toplam 25 şarkı, türkü ve şiirin okunduğu gecede Göksu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Bade Karaoğlu da Nilüfer Örer’in “Mevsim Bahar” isimli şarkısını başarıyla seslendirdi. Şair Gültekin Tezcan ise “14 Bahar” isimli pop şarkısını okuyarak izleyicileri şaşırttı. Erdem Uçaker ve Rıfat Yörük de bu etkinliklerin ilk düetine imza atarak Kars yöremizden “Bahçalara Geldi Bahar” isimli türküyü uyum içinde okudular.

Eserlerin Listesi

            Gecede okunan şiir, şarkı ve türküler sırasıyla şöyle;

TÜRKÜ: “Esti Bahar Yeli Karlar Eridi”, Âşık Veysel, Hasan Gürpınar

ŞİİR: “Gökten Üç Elma Düşmüş”, Perihan Metin, Kendi Şiiri

TSM ŞARKI: “Bir Bahar Akşamı Rastladım Size”, Gönül Özman

ŞİİR: “Saklı”, Gültekin Tezcan, Kendi Şiiri

TÜRKÜ: “Bahçada Yeşil Çınar” (Diyarbakır), Cennet Rabia Tezcan

ŞİİR: “Çiçekler”, Nurullah Özdemir (Âşık Narmanî), Hüseyin Uygun

POP ŞARKI: “İkinci Bahar” (Özdemir Erdoğan), Aytaç Kurtuba

TÜRKÜ: “Ne Feryat Edersin Divane Bülbül”, (Elazığ), Erdem Uçaker

ŞİİR: “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek”, Adnan Yücel, Bilal Kara

TSM ŞARKI: “Nazende Sevgilim”, Nesrin Trak

ŞİİR: “Badem Ağacı”, Aziz Nesin, Cennet Boz

TÜRKÜ: “Bahçalara Geldi Bahar”,  (Kars), Düet, Rıfat Yörük-Erdem Uçaker

ŞİİR: “Bahar ve Biz”, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Hümeyra Keskin

POP ŞARKI: “Mevsim Bahar”, (Nilüfer Örer), Bâde Karaoğlu

ŞİİR: “Bir Cezaevinde Tecritteki Adamın Mektupları”, Nazım Hikmet, İlhame Öztürk

TÜRKÜ: “Bir Çift Turna Gördüm Durur Dallarda” (Yozgat), Gönül Özman

ŞİİR: “Bir İlkbahar Sabahı”,  Bekir Mutlu, Nevin Öztol

TSM ŞARKI: “Bir İlkbahar Sabahı”, Mehmet Karaoğlu

ŞİİR: “Mevsim Bahardı”, Teoman Alpay, Meral Levent

POP ŞARKI: “14 Bahar”, (Melih Görgün), Gültekin Tezcan

ŞİİR: “Bir Çiçek”, Âşık Reyhanî, Hatice Delibekir

TSM ŞARKI: “Bak Yine Geçti Bahar”,  Nesrin Trak

ŞİİR: “Bahar Sarhoşluğu”, Cahit Sıtkı Tarancı, Ecem Seven

TÜRKÜ: “Çiçekli Yaz Bahar Gelse”, (K. Maraş/Kul Hasan), Hasan Gürpınar

FİNAL ŞARKISI: “Aşkım Bahardı”

 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve silifkesesimiz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.