Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu konferansı…
Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu konferansı…
Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi Konferansı Silifke Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu konferans salonunda gerçekleştirilirken, konferansa yoğun ilgi gösterildi.
Sesimiz Haber Merkezi
Silifke’de, “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” konulu konferansa yoğun ilgi gösterilirken, Eğitime Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen program, Doğan Cüceloğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Konferansa; Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Millî Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Program, Eğitime Destek Platformu Mersin İl Koordinatörü Ertuğrul Yıldız’ın selamlama konuşmalarıyla başladı. Yıldız konuşmasında, Çanakkale ruhunun milletimizin bağımsızlık azmi ve vatan sevgisinin en güçlü nişanesi olduğunu vurgulayarak, bu ruhun bugün de aynı kararlılıkla yaşatılması gerektiğinin altını çizdi ve o ruhun yüce milletimizde var olduğunu ifade etti.

Konferans kapsamında “Mescid-i Aksa’yı Gördüm Düşümde” adlı video sunumu katılımcılara izletildi. Duygusal anların yaşandığı programda, Araştırmacı-Yazar Mustafa Erim günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Erim, Çanakkale’den Gazze’ye uzanan süreçte bağımsızlık mücadelesinin, inanç ve vatan sevgisiyle şekillenen ortak bir bilinç olduğuna dikkat çekti.

Program, tasavvuf musikisi dinletisiyle sona erdi. Katılımcılar, milli ve manevi değerlerin ön plana çıkarıldığı konferansın anlamlı ve etkileyici olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Silifke Milli Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bugün burada konferansa eşlik eden misafirlerimizin hepsinin tüyleri diken diken olmuştur. Millet olarak bir bütün olduğumuzu her an hatırlamamız ve hatırlatmamız gerekiyor. Dün Çanakkale’de yapılmaya çalışılan bugün Gazze’de yapılıyor.

Türk milleti hiçbir zaman esir olmaz, esirliği de kabul etmez. Bağımsızlık benim karakterimdir, diyen Aziz Atatürk, bu sözleri ile Türk Milletinin ruhunu da ortaya koymuştur. Konferansın düzenlenmesinde emeği geçenler başta olmak üzere, tüm konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.