AKKUYU NGS’DE 2. ÜNİTE İÇİN İZİN
AKKUYU NGS’DE 2. ÜNİTE İÇİN İZİN
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin 2. Güç Ünitesi’ni işletmeye alma çalışmalarını başlatmak için gerekli izni aldığını duyurdu. İzin belgesi, 2. Güç Ünitesi’nde işletmeye alma çalışmalarına başlanması için Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin Türkiye’de ilgili mevzuat ile uluslararası standartların tüm şartlarını yerine getirdiğini teyit ediyor.
Sesimiz Haber Merkezi
Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK), Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 2. Güç Ünitesi’ni işletmeye alma çalışmalarına başlaması için Akkuyu Nükleer A.Ş.'ye gerekli izni verdi.

22 BİN SAYFALIK BELGE
Akkuyu Nükleer A.Ş. izin işlemleri için Mayıs 2025'te NDK'ya başvurmuştu. Başvuru kapsamında NDK’ya ünitenin işletmeye alınma aşamaları, ilgili teknolojik işlemleri ve işletme personelinin eğitim sürecini detaylandıran bir dizi belge sunuldu. İzin işlemleri için NDK’ya 22 bin sayfayı aşkın belge sunuldu.

ONAYA TABİ TUTULACAK
Başvuruyu değerlendiren NDK, “Akkuyu Nükleer Güç Santrali 2. Güç Ünitesi’ni İşletmeye Alma İzni” verilmesine ilişkin karar belgesini yayınladı. Belge, işletmeye alma aşamasında NDK ile ilgili etkileşim prosedürlerini belirliyor. 2. Güç Ünitesi’nde yapılacak bütün işlemler NDK tarafından izlenecek kurumun onayına tabi olacak.

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Sergei Butckikh, NDK’dan alınan izinle ilgili olarak, “İşletmeye alma izninin alınması, başvuru belgelerinin hazırlanmasına ilişkin gerekliliklere uyulduğunu teyit ediyor ve 2. Güç Ünitesi’nde işletmeye alma işlemleriyle ilgili hazırlıklara başlamamızı sağlıyor. İnşaat çalışmalarına paralel olarak, uzmanlar ekipmanların aşamalı kontrol ve ayarlama işlemlerine başlayacaklar” dedi.

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.