ÇEŞMELİ-NARLIKUYU OTABAN YOLU 18 EKİM GECESİ AÇILIYOR
ÇEŞMELİ-NARLIKUYU OTABAN YOLU 18 EKİM GECESİ AÇILIYOR
Yapıldı yapılacak, açıldı açılacak derken yılan hikayesine dönen Çeşmeli-Narlıkuyu Otoban yolu, 18 Ekim’e 19 Ekim’e bağlayan gece açılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, ileriki günlerde de yolun resmi açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağı müjdesini verdi.
Sesimiz Haber Merkezi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu'nun Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi'ne ilişkin açıklamada bulundu. Her ne kadar kamuoyu tarafından Çeşmeli-Kızkalesi olarak bilinse de, otobanın son bağlantı çıkışı Narlıkuyu ışıklar civarından olacak.

RESMİ AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI YAPACAK
Bakan Uraloğlu, “Otoyolumuzu, 18 Ekim’i 19 Ekime bağlayan gece saat 00.01 itibari ile trafiğe açacağız” açıklaması ile yıllardır beklenen otoban yolunun açılış müjdesini de vermiş oldu.
Bakan Uraloğlu, Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolunun trafiğe açılmasının ardından resmi açılış törenin de düzenleneceğini ifade etti. Uraloğlu, “Otoyol projesinin resmi açılışını ilerleyen günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile gerçekleştireceğiz” dedi.

TRAFİK YOĞUNLUĞU DÜŞECEK
Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi'nin 41 kilometre otoyol ve 11 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 52 kilometre uzunluğunda olduğunu belirten Uraloğlu, "Projemiz kapsamında 10 köprülü kavşak, 7 tünel ve 5 viyadük inşa ettik. Ayrıca 2 otoyol hizmet tesisi, 6 ücret toplama alanı, bir bakım işletme merkezi ve bir tünel işletme merkeziyle ulaşım altyapımızı güçlendirdik" açıklamasında bulundu.
Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi'nin özellikle yaz aylarında yoğunlaşan trafik yükünü önemli ölçüde azaltacağını vurgulayan Uraloğlu, "Mevcut devlet yolundaki transit trafiğin önemli bir bölümünü otoyola aktaracağız. Böylece yaz aylarında 2,5 saate varan seyahat süresini 18 dakikaya düşüreceğiz" dedi.

EKONOMİK KAZANÇ YÜKSEK
Projenin ekonomik ve çevresel kazanımlarına da dikkati çeken Uraloğlu, "Zamandan yılda 2,68 milyar lira, akaryakıttan ise 340 milyon lira olmak üzere toplam 3 milyar 20 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Karbon emisyonunu da yılda 17 bin ton azaltacağız" diyerek, beklenen yolun Pazar gecesi hizmete açılacağını bildirdi.

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.