Başarır'dan, ‘İhale ve Rüşvet’ operasyonu açıklaması

Gündem 12.03.2026 - 12:58, Güncelleme: 12.03.2026 - 12:58 295 kez okundu.
 

Başarır'dan, ‘İhale ve Rüşvet’ operasyonu açıklaması

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturma çerçevesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyon düzenlenmiş, "Rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" gibi suçlamaların yer aldığı dosyada, aralarında üst düzey bir bürokratın da bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır operasyonla ilgili açıklama yaptı.
Sesimiz Haber Merkezi Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 11 Mart Çarşamba günü (dün) sabah saatlerinde belediye binasında arama gerçekleştirmiş, konuyla ilgili savcılık da açıklama yaparak, “rüşvet, resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması” yönünde bilgi paylaşmıştı. GRUP BAŞKANVEKİLİNDEN AÇIKLAMA. Bu açıklamaların ardından ise, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, operasyonun belediyenin tamamını kapsamadığını belirterek, “Bütünsel bir operasyon söz konusu değil. Sadece Özel Kalem Müdürü’ne yönelik bir inceleme yürütülüyor. Belediye Başkanımız görevinin başındadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi şeffaf yönetim anlayışıyla yönetiliyor. Mersin Büyükşehir’de böyle işler olmaz” diyerek, operasyonla ilgili değerlendirmede bulundu.  
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturma çerçevesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyon düzenlenmiş, "Rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" gibi suçlamaların yer aldığı dosyada, aralarında üst düzey bir bürokratın da bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır operasyonla ilgili açıklama yaptı.

Sesimiz Haber Merkezi

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 11 Mart Çarşamba günü (dün) sabah saatlerinde belediye binasında arama gerçekleştirmiş, konuyla ilgili savcılık da açıklama yaparak, “rüşvet, resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması” yönünde bilgi paylaşmıştı.

GRUP BAŞKANVEKİLİNDEN AÇIKLAMA.

Bu açıklamaların ardından ise, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, operasyonun belediyenin tamamını kapsamadığını belirterek, “Bütünsel bir operasyon söz konusu değil. Sadece Özel Kalem Müdürü’ne yönelik bir inceleme yürütülüyor. Belediye Başkanımız görevinin başındadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi şeffaf yönetim anlayışıyla yönetiliyor. Mersin Büyükşehir’de böyle işler olmaz” diyerek, operasyonla ilgili değerlendirmede bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve silifkesesimiz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.