Emine İLKKUTLU İZDAR
Köşe Yazarı
Emine İLKKUTLU İZDAR
 

GÜNLÜKTEN SEÇMELER

Pencere’mdeyim GÜNLÜKTEN SEÇMELER Yurtiçi Mersin merkezli İstanbul, Ankara, Antalya’daki sanat etkinliklerini ve de yurtdışı İngiltere -Londra’daki sanat etkinliklerini günlüklerimden derleyerek sunmak durumundayım. Günlük /26 Kasım 2025 Nilgün Çekmen’ den İstanbul’da oluşacak bir sergi haberi alıyorum. Bir zamanlar Limon Sitesi’nde komşumuz olan Emine Erdal’ ın oğlu İrfan Erdal İstanbul’da Chi Art Gallery’de 29 Kasım -1 Aralık zamanındaki sergiye 5 eseriyle katılacak haberiyle çok mutlu oluyorum. Ayrıca İstanbul Chi Art Gallery bünyesindeki London Art Fair sanat galerisinde bir eseri sergilenecekmiş 20-25 Ocak aralığında, Erdal kadar heyecanlanıyorum ülkem ve sanat adına. 2025 Türkiye Cumhuriyeti’ nin 101. Yılı Resim Yarışması sergisi “Bakmadığın Yerlerde” isimli 100x110 ebadındaki tuval üzerine yağlı boya tablosu sergilenebilir kategorisinde yer alıyordu. Öğrendiğimde çok mutlu olmuştum. Mersin sergisi tablosu “Bakmadığın Yerlerde” Chi Art Gallery tablosu “Löyen” Günlük /9 Ocak 2026 Zaman zaman Ankara’ dan ressam Işık Çuhacıoğlu’ ndan ve de Halim Utku arkadaşımdan sanat haberleriyle buluşuruz. Işık’ tan bugüne güzel bir sergi haberiyle başladım günüme. Sanat yaşamını Mersin’ de sürdüren ressamımız Emre Yüksel’ in 9 -27 Ocak 2026 aralığında eserleri Kıymet Giray katkılarıyla izlenceye sunuluyor. Galeri Mina Koldaş Art Gallery. Art Consultancy. Emre Yüksel’ in “Siluet” başlıklı sergisini kutluyorum. Bir günlüğüne de olsa Ankara’ da olasım geliyor. Sergi posteri “Silüet” Günlük /13 Ocak 2026 15 -20 Ocak tarihlerinde izlenecek sergimizin hazırlığı için Antalya’ ya yolcuyum. Gençder’ in organize ettiği sanat etkinliğinin konuğu olmak, Galip Özkan sanatçımızla birlikte sanatçı ve sanat severleri misafir etmek heyecan verici. Sergi açtığınız mekan sergi süresince kısa süreli de olsa coşkulu özel bir eviniz oluyor. Sergimizin ilk duyuru haberini gerçekleştiren Sadık Civelek’ e, Ankara’dan Halim Utlu’ ya, izlenen sergi haberimizi de yorumlayarak yayınlayan değerli sanatçımız GENÇDER’ in başkanı Süleyman Güzel’ e “teşekkürlerimizle, iyi ki varsınız” demekteyiz Galip Özkan’ la birlikte.  
Ekleme Tarihi: 11 Şubat 2026 -Çarşamba

GÜNLÜKTEN SEÇMELER

Pencere’mdeyim

GÜNLÜKTEN SEÇMELER

Yurtiçi Mersin merkezli İstanbul, Ankara, Antalya’daki sanat etkinliklerini ve de yurtdışı İngiltere -Londra’daki sanat etkinliklerini günlüklerimden derleyerek sunmak durumundayım.

Günlük /26 Kasım 2025

Nilgün Çekmen’ den İstanbul’da oluşacak bir sergi haberi alıyorum. Bir zamanlar Limon Sitesi’nde komşumuz olan Emine Erdal’ ın oğlu İrfan Erdal İstanbul’da Chi Art Gallery’de 29 Kasım -1 Aralık zamanındaki sergiye 5 eseriyle katılacak haberiyle çok mutlu oluyorum. Ayrıca İstanbul Chi Art Gallery bünyesindeki London Art Fair sanat galerisinde bir eseri sergilenecekmiş 20-25 Ocak aralığında, Erdal kadar heyecanlanıyorum ülkem ve sanat adına.

2025 Türkiye Cumhuriyeti’ nin 101. Yılı Resim Yarışması sergisi “Bakmadığın Yerlerde” isimli 100x110 ebadındaki tuval üzerine yağlı boya tablosu sergilenebilir kategorisinde yer alıyordu. Öğrendiğimde çok mutlu olmuştum.

Mersin sergisi tablosu “Bakmadığın Yerlerde”

Chi Art Gallery tablosu “Löyen”

Günlük /9 Ocak 2026

Zaman zaman Ankara’ dan ressam Işık Çuhacıoğlu’ ndan ve de Halim Utku arkadaşımdan sanat haberleriyle buluşuruz. Işık’ tan bugüne güzel bir sergi haberiyle başladım günüme. Sanat yaşamını Mersin’ de sürdüren ressamımız Emre Yüksel’ in 9 -27 Ocak 2026 aralığında eserleri Kıymet Giray katkılarıyla izlenceye sunuluyor. Galeri Mina Koldaş Art Gallery. Art Consultancy. Emre Yüksel’ in “Siluet” başlıklı sergisini kutluyorum. Bir günlüğüne de olsa Ankara’ da olasım geliyor.

Sergi posteri “Silüet”

Günlük /13 Ocak 2026

15 -20 Ocak tarihlerinde izlenecek sergimizin hazırlığı için Antalya’ ya yolcuyum. Gençder’ in organize ettiği sanat etkinliğinin konuğu olmak, Galip Özkan sanatçımızla birlikte sanatçı ve sanat severleri misafir etmek heyecan verici.

Sergi açtığınız mekan sergi süresince kısa süreli de olsa coşkulu özel bir eviniz oluyor.

Sergimizin ilk duyuru haberini gerçekleştiren Sadık Civelek’ e, Ankara’dan Halim Utlu’ ya, izlenen sergi haberimizi de yorumlayarak yayınlayan değerli sanatçımız GENÇDER’ in başkanı Süleyman Güzel’ e “teşekkürlerimizle, iyi ki varsınız” demekteyiz Galip Özkan’ la birlikte.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve silifkesesimiz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.