Silifke, 2025-2026 Eğitim-Öğretim yılına hazır

Eğitim 04.09.2025 - 17:01, Güncelleme: 04.09.2025 - 17:01 8539+ kez okundu.
 

Silifke, 2025-2026 Eğitim-Öğretim yılına hazır

2025-2026 Eğitim-Öğretim yılı, 8 Eylül Pazartesi günü çalacak ilk ders ziliyle başlayacak. Silifke’de resmi ve özel olmak üzere 110 okulda, 1951 öğretmen ve 25.822 öğrenci, yeni döneme büyük bir heyecanla merhaba demeye hazırlanıyor.
Sesimiz Haber Merkezi 2025-2025 Eğitim-Öğretim Yılı, geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin ikinci yılı olarak yürütülmeye devam edeceğini açıklayan Silifke Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu, “Model, öğrencilerin sadece akademik başarıya değil; aynı zamanda erdem, değer ve eylem temelli bir bakış açısıyla hayata hazırlanmalarına odaklanıyor. Bilgiyi davranışa dönüştürmeyi esas alan bu yaklaşımda öğrenciler, üç temel eksende gelişim gösterecek. Bunlar: Bilgi: Öğrencilerin çağın gerektirdiği akademik bilgiye ulaşması ve bilimsel düşünme becerisi kazanması, Beceri: 21. yüzyılın ihtiyaçlarına uygun problem çözme, iletişim, üretim ve teknoloji kullanma yetkinliklerinin geliştirilmesi, Değer: Milli, manevi, kültürel ve evrensel insani değerlerin içselleştirilerek davranışa dönüştürülmesi, hedefleniyor. ORMANLAR Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin Erdem-Değer-Eylem çerçevesinde ifade edilen “duyarlılık” değeri kapsamında, “çevreye ve canlılara değer vermek” eyleminin yansıması olarak, ilk ders “Orman Yangınlarına Karşı Yeşil Vatanı Korumak” temasıyla işlenecek. Bu doğrultuda Silifke’deki okullarda öğrenciler çevre bilinci ve doğa sevgisini geliştirmeye yönelik etkinliklerle eğitim hayatına başlayacak. OKULLARIMIZ HAZIR Silifke Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “İlçemiz ve okullarımız yeni döneme hazır. Eğitim-öğretimin daha verimli ve nitelikli yürütülmesi için gerekli tüm hazırlıkları tamamladık. Öğrencilerimizin çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanması için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilçemize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor, öğrencilerimize sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” dedi.  
2025-2026 Eğitim-Öğretim yılı, 8 Eylül Pazartesi günü çalacak ilk ders ziliyle başlayacak. Silifke’de resmi ve özel olmak üzere 110 okulda, 1951 öğretmen ve 25.822 öğrenci, yeni döneme büyük bir heyecanla merhaba demeye hazırlanıyor.

Sesimiz Haber Merkezi

2025-2025 Eğitim-Öğretim Yılı, geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin ikinci yılı olarak yürütülmeye devam edeceğini açıklayan Silifke Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu, “Model, öğrencilerin sadece akademik başarıya değil; aynı zamanda erdem, değer ve eylem temelli bir bakış açısıyla hayata hazırlanmalarına odaklanıyor. Bilgiyi davranışa dönüştürmeyi esas alan bu yaklaşımda öğrenciler, üç temel eksende gelişim gösterecek. Bunlar:

Bilgi: Öğrencilerin çağın gerektirdiği akademik bilgiye ulaşması ve bilimsel düşünme becerisi kazanması,

Beceri: 21. yüzyılın ihtiyaçlarına uygun problem çözme, iletişim, üretim ve teknoloji kullanma yetkinliklerinin geliştirilmesi,

Değer: Milli, manevi, kültürel ve evrensel insani değerlerin içselleştirilerek davranışa dönüştürülmesi, hedefleniyor.

ORMANLAR

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin Erdem-Değer-Eylem çerçevesinde ifade edilen “duyarlılık” değeri kapsamında, “çevreye ve canlılara değer vermek” eyleminin yansıması olarak, ilk ders “Orman Yangınlarına Karşı Yeşil Vatanı Korumak” temasıyla işlenecek. Bu doğrultuda Silifke’deki okullarda öğrenciler çevre bilinci ve doğa sevgisini geliştirmeye yönelik etkinliklerle eğitim hayatına başlayacak.

OKULLARIMIZ HAZIR

Silifke Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“İlçemiz ve okullarımız yeni döneme hazır. Eğitim-öğretimin daha verimli ve nitelikli yürütülmesi için gerekli tüm hazırlıkları tamamladık. Öğrencilerimizin çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanması için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilçemize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor, öğrencilerimize sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve silifkesesimiz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.