GÖKBELEN’DE ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

Sesimiz Haber Merkezi

            Silifke’nin Gökbelen Yaylasında 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla çeşitli kutlamalar yapıldı.

            İlk etkinlik 29 Ağustos akşamı Gökbelen Meydanında gerçekleştirildi. Silifke Belediyesince düzenlenen konserde Türk Halk Müziği Sanatçısı Cihangir Akdemir yönetimindeki Silifke Belediyesi Müzik Topluluğu birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Oldukça kalabalık bir kitlenin coşkuyla izlediği konserde Silifke yöresinin sevilen türküleri de okundu.

            Meydandaki Tören

            İkinci kutlama ise bugün saat 10:00’da yine meydanda yapıldı. Gökbelen Mahallesi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Deneği tarafından düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Sunuculuğunu Sevim Yıldız’ın yaptığı programda Ela Buğlem ile Sultan Üredi çeşitli şiirler okudu. Harika Levent ile Celal Necati Üçyıldız’ın günün anlam ve önemine değinen konuşmalar yaptığı törenin ardından Nuran Üçyıldız’ın 12 tablosundan oluşan kişisel resim sergisi halkın izlenimine açıldı.