SİLİFKE’DE TRAFİK FELÇ!..
SİLİFKE’DE TRAFİK FELÇ!..
Bayram öncesi Silifke’de araç ile çarşıya çıkanlar adeta trafikte köşe kapmaca oynuyorlar. Yolların kapalı olması, yeni yolların planda olmasına rağmen açılmaması, bir de bunlara vatandaşın duyarsız davranışı eklenince trafik de tam bir karmaşa yaşanıyor.
7. Sayfa
Birçok büyükşehirde trafikte yaşanan sorunlar Silifke’de de yaşanmaya başladı, hem de fazlası ile. Alışveriş ve işi olanlar çarşıya araçları ile gittilerse vay hallerine. Trafik ışıkları dahil her köşe başı vce hemen hemen her yolda büyük bir trafik karmaşası yaşanırken, bazı sürücülerin de duyarsız davranışları trafikteki olumsuzlukların artmasına neden oluyor.
Say mahallesi yolunun kapatılması, Feyyaz Bilgen Köprüsünün eski Silifke’ye yani Konya yoluna bağlanması için açılması gereken yolun açılmaması, imarda yol olmasına rağmen ödenek olmaması nedeni ile açılamayan diğer yolların da açılmaması, her geçen gün Silifke’de ki trafik yoğunluğunun artmasına neden oluyor.
Bölgedeki sanayileşme ve Akkuyu NGS’nin bölgeye göçü arttırmasının yanı sıra yazlıkçıların da havaların ısınması ile birlikte Silifke’ye akın etmesi, trafikteki karmaşanın tuzu biberi oluyor. Adeta trafik akışı duruyor.
İlgili birimlerin trafik akışını sağlayacak çalışmaları yapmaması da bu yaşanan çileyi katlıyor. Motosikletli trafik polislerinin müdahale etmesi gereken yerlerde neden müdahale etmediği de sorgulanırken, trafik polislerinin görevinin sadece araçları kontrol etmek mi? Sorusu da vatandaşlar tarafından dile getiriliyor.
Silifke’de trafik felç ancak yetkili, ilgili ve vatandaşların daha duyarlı olmaları halinde bu sorun kısmen de olsa aşılabilir.
Vatandaş olarak bizler, İlçe Trafik Komisyonu, trafik polisleri ve elbette ki, Mersin Büyükşehir ve Silifke Belediyeleri bu konuda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmelidir.
www.silifkesesimiz.com 7. Sayfa sorunsuz ve huzur dolu bayramlar diler…
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.