YEREL SİYASETTE NELER OLUYOR? (3)

7. Sayfa

2024 Mart ayı sonunda yapılacak yerel seçimler öncesi Silifke’de de belediye başkanlığı aday adaylığı konusunda hareketlilik başladı. Hızlandı da demek mümkün…

Genel seçimlerde ciddi bir oy kaybına rağmen hala insanlar MHP’den aday olmak için çaba gösteriyorlarsa, bu konuyu çok iyi bir şekilde irdelemekte yarar var. (Bu konuyu ilerleyen günlerde özel olarak ele alacağız nedenleri ile birlikte…)

Kısaca irdelemek gerekirse, Cumhur İttifakının toplam oylarını yabana atmamak gerekir. Bu durum Silifke’de şayet yeniden MHP adayı etrafında birleşme sağlanırsa ama Ak Parti’den de aday çıkabilme ihtimalini göz ardı etmemek gerekir.

MHP’de mevcut başkanın Silifke Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağı konusunda ağzından net bir açıklama duymadık, ilerleyen günlerde, “Ben de varım der mi?” en doğal hakkı aday adayı olmak.

Şu anda Halil Yüksel MHP adayı olmak için ciddi bir çalışma yapıyor. Bir aday daha çıktı MHP’de: Kürşat Gökhan Göktaş…

Sadece sosyal medyadan açıklama yaptı. Önümüzdeki günlerde yakından tanıma fırsatı bulabilecek miyiz? Nasıl bir karaktere sahip, eğer bir röportaj yaparsak, siz değerli okurlarımız için sorularımızla nasıl bir siyasi karaktere sahip olduğunu öğreneceğiz.

Umarız önümüzdeki süreçte kendisini sadece bize değil tüm Silifke’ye kendisini tanıtma fırsatı bulur.

Bu arada İYİ Parti’de rüzgar esmiyor olsa gerek, tek bir dal kıpırdamıyor. İlerleyen günlerde neler olabilir? Neler yaşanır? Aday veya adaylar çıkar mı? Bu soruları elbette karşılığını bulacak.

İYİ Parti genel seçimler sonrası en çok konuşulan ve irdelenen partilerin başında geliyor. Ak Parti ve MHP’nin yaklaşımları, CHP’nin parti kurmayları tarafından ciddi olarak eleştirilmesine rağmen Kılıçdaroğlu’nun temkinli yaklaşımı, İYİ Parti’nin yerel seçimlerde de konumunu ciddi manada güçlendiriyor. Hal böyle olunca, Silifke’de de İYİ Parti’nin yerel seçimlerde belirleyici olacağı muhakkak…

CHP, İlçe Kongresini yaptı ve Zarif Korkmaz, yeni ilçe başkanı oldu. Hayırlı olsun diyelim…

Şimdi herkes şu soruyu soruyor: Zarif Korkmaz, belediye başkan adaylığında kime destek verecek?

Zarif Korkmaz, siyasi tecrübesi olan bir kardeşimiz, CHP’nin menfaatlerini her türlü kişisel menfaatlerin üstünde tutar. Bu dün böyle idi, bugün de böyle, yarın da böyle olacaktır.

Bünyamin Uçar ile bir ekip olan Zarif Korkmaz, belediye başkanlığı konusunda kime destek verecektir? Sorusu herkesçe bilinmektedir. Esas soru, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kime destek vereceğidir. Vahap Seçer, şu an için Bünyamin Uçar ağırlıklı görünüyor ancak siyasette yarının çok uzun bir zaman olduğu unutulmamalıdır.

Çağatay Akyürek de çalışmalarını sürdüren CHP aday adaylarından. Genel Merkezli (Ankara merkezli) çalışmalar yapıyor. Silifke’de ise çalmadık kapı, girmedik ev, çadır, in bırakmıyor…

Dediğimiz gibi, siyasette yarın çok uzun bir zaman. Taşların oynaması ile çok değişik senaryolar ortaya çıkacaktır. Yakın bir gelecekte taşlar yerinden oynarsa, Silifke siyasetinde kağıtlar yeniden karılmaya başlar.

Dip not: Her ne kadar yarın çok uzun bir gün olsa da VEFA’da İstanbul’da bir semt adıdır. Vefe diyenler, Vefa’dan umudunuzu kesmelisiniz..!

S.C.