TİYATROCULAR AMPHORA MÜZESİNDE…

Sesimiz Haber Merkezi

Türkiye’nin sevilen sanatçılarından, bölgemiz insanları Faruk Sofuoğlu (Adana) ve Deniz Oral (Mersin), gösteri için geldikleri Silifke’de, kaldıkları Taşucu’nda Taşucu Arslan Eyce Amphora Müzesini gezerek, Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Mustafa Eyce’den amphora ve müze hakkında geniş bilgi edindiler.

 Müzede çilek ve guava ikram edilen sanatçılara müzeyi gezdiren Vakıf Başkanı Eyce, sanatçıları Silifke’de özellikle de müzemizde görmekten büyük mutluluk duyduk, diyerek; “Sayın Faruk Sofuoğlu’na ve Sayın Denir Oral’a teşekkür ediyorum. Vakfımızı ziyaret ederek, müzemizi gezdiler. Müzemizde kendilerine bilgiler verdik. Tarihlerini ve amphoraların ne amaçla kullandıklarını açıkladık. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Sanatçılar Oral ve Sofuoğlu ise, ilk Taşucu’nda bulunan Amphora müzesini ziyaret ettiklerini belirterek, “Gerçekten Taşucu’nda gizli bir hazine ile karşı karşıya kaldık. Taşucu bildiğimiz ancak yeterli tanıtımı yapılmayan çok özel bir sahil kasabası. Aziz Atatürk’ün Selanik’e benzettiği bu güzel kasabada böylesine derin bir tarihle karşılaşmak ve gezmenin zevkine vardık. Yaktın ilgileri için teşekkür ederek, Taşucu’na ilk fırsatta yeniden geleceğiz” diyerek memnuniyetlerini ifade ettiler.

Başkan Eyce, konuklarına Denizkızı Restoran’da yemek ikram etti, akşam ise gösterilerinde yalnız bırakmadı.