TAŞUCU SAHİLİNDE DEV İFTAR

Sesimiz Haber Merkezi

            Taşucu Festival Alanı 23 Mart Cumartesi akşamı dev bir iftara sahne olacak. Silifke Müftülüğü öncülüğünde Taşucu Reşadiye (Haliliye) Camii Din Görevlileri Halil Erdem ve Adem Ay tarafından organize edilen iftar için cami cemaati, mahalle halkı, çevre esnafı ve hayırseverlerin katkısıyla toplam 1500 kişilik hazırlık yapıldı.

            İlâhiler ve sema gösterisi

            Silifke’deki mahallî yöneticilerin de davetli olduğu iftarda Halk Eğitim Merkezi Tasavvuf Musikisi Topluluğu sevilen ilâhileri seslendirirken, genç semazenler de gösteri yapacak. Programda Mersin Müftüsü Aydın Yığman ile Silifke Müftüsü Dr. Mehmet Seri Doğru’nun da birer konuşma yapmaları bekleniyor.

Geçen yıl yapılan iftardan bir görüntü

            Mahalle dayanışması

            İftar için satın alınan tosunun kesilmesinin ardından Reşadiye/Sivrikuyu bölgesindeki ev hanımları tarafından kazanlar kurularak yöresel yemekler pişirileceğini belirten Reşadiye Camii Din Görevlisi Halil Erdem “Amacımız imece geleneğini sürdürmek ve eski mahalle kültüründeki o paylaşma ruhunu yaşatmak… Bu vesileyle bu büyük organizasyonumuzun tüm masraflarını karşılayan cami cemaatimize, mahalle sakinlerimize, çevre esnafımıza ve hayırseverlerimize teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

Geçen yıl yapılan iftardan bir görüntü

            Artık gelenekselleştirilecek

            Silifke Müftüsü Dr. Mehmet Seri Doğru da bir açıklama yaparak cumartesi günkü iftara tüm Taşucu halkını davet ettiklerini belirtti. Doğru, “Geçen yıl ilkini Taşucu sahilinde yaptığımız bu iftarı artık geleneksel hale getirip her ramazanda gerçekleştirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.