SICAK LİMONATA YÜZLERİ GÜLDÜRECEK

Sesimiz Haber Merkezi

                “Çaydalina” adı verilen mandalina çayı ile büyük sükse yapan Silifkeli girişimci Erdem Uçaker, şimdi de sıcak limonata üretimine başladı.

                Narenciye üreticisinin sorunlarını yakından bilen Uçaker, satılmayarak dalda kalan ve çürümeye terk edilen limonların değerlendirilmesi için harekete geçti. Gülümpaşalı Köyündeki atölyesinde limon suyu, portakal suyu, zencefil, zerdeçal, karanfil ve nane kullanarak ürettiği doğal özün tanıtımına başlayan Uçaker, ilk olarak Taşucu Reşadiye Camiinde cuma namazları sonrasında sıcak suyla birlikte ikram etmeye başladı.

                AMACIM FARKINDALIK

                Erdem Uçaker, bu girişimiyle bölgede bir farkındalık oluşturmaya çalıştığını belirterek şunları söyledi;

“Nasıl ki Ege Bölgesinde yaygın olarak hayır amaçlı lokmalar dağıtılıyorsa, bizde de aynı amaçla kış limonatası adını verdiğim sıcak limonata camilerde, meydanlarda, pazarlarda halka ikram edilebilir. Cuma namazı sonrası üç haftadır yaptığımız ikramlarda ürünümüzün çok beğenildiğini gördük. Nitekim siparişler gelmeye başladı.

Bu iki projemin başta Silifke’miz olmak üzere tüm narenciye bölgelerimizdeki üreticilerimizin yüzlerini güldüreceğine inanıyorum. Narenciye ile ilgili olarak yeni ürünler ortaya çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bize inanan ve güvenen insanlarımızı mahcup etmeyeceğiz. Narenciye ürünleri, atılacak değil satılacak ürünlerin başında geldiğini herkes görecektir” diyerek, kabuklarını bile çok değerli ürünleri topluma en iyi şekilde ürettikleri ürünlerle tanıtacaklarını söyledi.