OY VERME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Sesimiz Haber Merkezi

Ülke olarak herkes artık seçim saatini bekliyor. 31 Mart sabahı sabah 08.00’de başlayacak seçim saat 17.00’da sona erecek.

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmenler, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti (azalar)" için oy kullanacak.

312 SANDIKTA OY KULLANILACAK

Silifke’de toplam 312 sandıkta 99 bin seçmen oy kullanacak. Seçimlerle ilgili tüm hazırlıklarını tamamlayan Silifke İlçe Seçim Kurulu, sandık başkanlarına da oy pusulalarını teslim etmeye başladı.

RENKLERE DİKKAT

31 Mart Pazar günü sandığa gidecek olan seçmenler, büyükşehir belediye başkanlığı için "beyaz" oy pusulasını, belediye başkanlığına ilişkin "mavi oy pusulasını, belediye meclisi üyeliğine için ise "sarı" renkli oy pusulalarını kullanacaklar. Oy pusulaları ise tek zarfa konulacak. Muhtar ve aza adayları için ise ayrıca zarf verilecek. Seçmenler, kurulan paneller arkasında oylarını kullanacaklar. Seçmenler sandık başına giderken cep telefonlarını bırakacaklar.