NEFES TRİO’DAN NEFES KESEN KONSER

Sesimiz Haber Merkezi

                “Nefes Trio”nun Taşucu konseri nefesleri kesti. Arslan Eyce Amfora Müzesinde gerçekleşen konseri adeta nefeslerini tutarak izleyen seyirciler, gecenin sonunda iki kez “bis” yaptırarak grubu ayakta alkışladılar.

                Sunuculuğunu Resmiye Özel’in yaptığı programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Taşucu Eğitim Ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Mustafa Devrim Eyce “Sizlerle yeni bir faaliyette buluşmanın mutluluğu içindeyiz. Bu tür kültürel ve sanatsal etkinliklerimiz artarak sürecek.” dedi.

                Çelloda Pirsu Kesici, kemanda Orhun Berk Çağatay ve perküsyonda Silver Kesici’den oluşan Nefes Trio’nun konseri iki bölüm halinde icra edildi. İlk bölümde dünya klasiklerinden örnekler veren trio, ikinci bölümde ise daha çok Türk klasiklerini sundu. “Nazende Sevgilim”, “Bu Gala Daşlı Gala”, “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Papatya Gibisin Beyaz Ve İnce” gibi çok tanınan ve sevilen eserlerin çalındığı bu bölümde seyirciler de sesleri ve alkışlarıyla melodilere eşlik ettiler.

Salondaki Rusları da unutmayan Nefes Trio mensupları, “Kalinka” ve “Katyuşa” isimli şarkılarla onların da gönüllerini fethetmeyi bildi.

                Seyirciler, konser sonrası grup mensuplarını tebrik ederek, kendilerini yeniden Taşucu’nda görmek istediklerini belirttiler ve hatıra fotoğrafları çektirdiler.