Taşuculu şoför Boz, Gönül Dağı’na konuk oldu

Sesimiz Haber Merkezi

TRT Haber’de yayınlanan programda, sekiz kardeşten üçünün vefat ettiğini, diğer kardeşlerin hepsinin okumasına rağmen kendisinin liseyi bitirdikten sonra şoförlüğü tercih ettiğini belirten Boz, halen Taşucu Yenimahalle’de oturduklarını söyledi.

 

TAŞUCU HALKININ ASKERLERİMİZE JESTİ

            Boz sohbette, Taşucu halkının Kıbrıs Barış Harekâtındaki desteğini de vurgulayarak şunları anlattı:

            “Çıkartma esnasında Taşucu Limanı askeri liman olarak kullanıldı. Askeri gemilerle, helikopterlerle şehitlerimiz ve gaziler getiriliyordu. İlkokulun çok geniş olan bahçesine de askerlerimiz konuşlanmıştı. Rahmetli annem askerlerimiz için dolaba akşamdan su koyardı. Sabah erkenden kalkar, sıkma, bazlama, börek yapardı. Bu ürünlerin dağıtım görevi ise ablam, abim ve bana aitti. Bunları yapan sadece bizler değildik. Tüm Taşucu halkı askerlerimiz için seferber oldu. Yemek, su, ayran verdi. Elinden gelen her şeyi yaptı. Bununla da hiç övünmedi.”

YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ DE ANLATTI

            Yörük olduğunu söyleyen Boz, sunucu Konuk’un talebi üzerine Yörük kültürünün temel özelliklerini de anlattı. Gazi Boz, eşi Elif ile tanışma ve evlenme süreci hakkında da bilgi vererek “28 yıllık mutlu bir evliliğim var. Hayatımdaki en isabetli kararım onunla evlenmem.” dedi.

            Programın linki

https://www.youtube.com/watch?v=q-amPadU4QY