TAŞUCU İŞ BANKASI KAPANIYOR!

Sesimiz Haber Merkezi

Taşucu esnaflarının yanı sıra gemi acentelerinin vazgeçilmezi arasında yer alan Taşucu’nda faaliyetini sürdüren İş Bankası ve Ziraat Bankası, son bir yıldır da artan nüfus karşısında da aktif olarak çalışmasını sürdürürken, özellikle İş Bankası Taşucu Şubesinin kapanma konusunda sosyal medyada ortaya atılan iddialar esnafları ve iş insanları derinden üzdü.

Öte yandan eski Taşucu Belediye Başkanlarından Elin Güleç, gazetemize bir açıklama yaparak, Taşucu’nun önemli bir ekonomiye sahip olduğunu, bunu 1974 Barış Harekatı sonrasında net olarak ortayla çıktığını belirterek, “Büyük bir balıkçı teknesi olan, küçük düzenlemeyle ERTÜRK feribotu olarak yapılarak yolcu ve araç taşımacılığına başlanmasının ardından, Taşucu önemli bir ekonomiye sahip olmaya başladı.

KAPATILMASI BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜLMELİDİR

İş Bankası, Taşucu'nda 1973 yılında Taşucu halkına bankacılık hizmeti vermeye başlamıştı. Yurtdışına çıkışta başlayan vergiler nedeniyle, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası da şubeler açtı.

Sonrasında, İş Bankası dışında tüm bankalar kapandı. Ziraat Bankası tekrar açıldı, yöreye güzel katkıları da var.

İş Bankası, hizmeti önce mülkünde verirken, simdi kiracı durumunda.

Son günlerde Taşucu’na kurulan ilk banka olan İş Bankasının kapanması ile ilgili olarak çeşitli duyumlar alıyoruz.

Duyumlarımız o dur ki;

Önce mülkü satılan,

ATATÜRK'ün, Celal Bayar'ın da manevi miras olan bankamızın kapanacağı söylenir.

Doğruysa; Bu kararı alan Yönetim Kurulu Üyelerinin, başarılı çalışanlarıyla bölgenin en iyileri arasında olan, Kurumu yaşatmak, yönetmek yerine kurumu kapatmak ne derecede doğrudur? Böyle önemli bir bankanın Taşucu’nda hizmeti bırakması yazıktır, günahtır!” diyerek, bankanın kapanması konusunda bir kez düşünülmesini daha istedi.

İŞLEM HACMİ YETERLİ DEĞİL

İş Bankası Silifke Şube Müdürü Cem Çulfa’dan, konuyla ilgili bilgi aldık.

Çulfa, Genel Müdürlük tarafından bu kararın alındığını belirterek, “İşlem hacmi yeterli gelmemesi nedeni ile genel merkezimiz tarafından şube birleştirme kararı alınmıştır. İş Bankası Taşucu şubemizin ekonomik işlem hacmi yeterli gelmemesi nedeni ile Taşucu Şubemiz 23 Eylül 2022 tarihinde Silifke şubemiz ile birleşecektir” bilgisini paylaştı.