Taşucu halkı ayaklanıyor!

Sesimiz Haber Merkezi

Taşucu liman ve geri sahası üzerinde yapılması planlanan sanayi, lojistik ve liman genişletme faaliyetlerinin, bölge üzerinde oluşturacağı etkilerin, güncel gelişmeler ile birlikte değerlendirileceği çalıştay yapmaya hazırlanan Taşucu halkı, çevrenin korunması konusunda duyarlılıklarını sürdürüyor.

Taşucu Kent Birlikteliği tarafından düzenlenen çalıştaya konuşmacı olarak; Silifke’de çevrecilerin lideri olarak bilinen ve çevre konusunda kazandığı davalarla ön plana çıkan Av. Ayşe Doğan ve Av. Harika Levent katılırken, moderatörlüğünü ise Musa Türkmen yapacak.

Sadece Silifke’nin değil Türkiye’nin en önemli sahil şeritleri arasında yer alan, sulak alanları ile de Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alınan Göksu Deltası Özel Çevre Koruma Bölgesi yanında bulunan limanın özelleştirilmesi ile birlikte, limanı devir alan şirketin yaptığı çalışmalar, insan yaşam alanını sınırlarken, şirket tarafından yapılanların anayasaya aykırı olduğu ve hukuksuz olarak yapılmakta olduğu bu çalıştayda anlatılacak.