Gazi Çiftliği buluşmaya merhaba dedi...

Silifke/Sesimiz

Atayurt’taki üretici kadınlar ile merkezden gelen kadınların buluşturulduğu gezide, Ata mirası Gazi Çiftliği’nde gerçekleştirilen faaliyetleri Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer anlattı. Çiftliğin tarihini ve çiftlikte yapılan etkinlikleri dinleyen ziyaretçiler, Atatürk’ün Silifke sahilinde denize girdiği yeri ve Dalyan Kuş Cenneti’ni de gezdi.

Forum Bağlantı Kavşağı ve Mezitli Belediyesi karşısından kalkan servislerle Gazi Çiftliği’ne gelen vatandaşlar, ilk kurucu ortağı Mustafa Kemal Atatürk olan Atatürk Tekir Çiftliği Tarım Kredi Kooperatifi’nin bulunduğu Gazi Çiftliği’nde yaşatılan değerler karşısında duygulu anlar yaşadı. 65 kişinin katılımıyla toplu olarak ilk ziyaretçilerini ağırlayan Gazi Çiftliği’nde, Ata topraklarının üretici kadınları ile faaliyetleri merak eden ve merkezden gelen ziyaretçiler buluştu. Geziye aileleriyle katılan çocuklar da keyifli vakit geçirdi. Gazi Çiftliği içerisinde bulunan Teknoloji Atölyesi ekibi çocuklar için drone uçurma, elektronik kartlar aracılığıyla

GÜZEL ÜRÜNLER ÜRETİLİYOR

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, gerçekleştirdikleri faaliyetlerin evdeki kadınların gizli iş gücünü ortaya çıkardığını, bu açıdan da kadınlar tarafından çok iyi karşılandığını belirterek, bundan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Seçer,“Bu bölgede yaşayan kadınlarımız evlerinde çok güzel ürünler üretiyorlar bu bölgeye has. Selanik göçmenleri var, burada kendilerine has ekmeklerini yapıyorlar. Bunların evde ürettikleri bu ürünleri satışa sunmaları ve bunlardan ek bir gelir elde etmeleri çok kıymetli. Yani Gazi Çiftliği evde gizli kalmış kadın iş gücünün ortaya çıkmasına bir örnek oldu. Faaliyetler, Gazi Çiftliği dışında Mersin’de de yapılacak çünkü kadınlar üretmek istiyor, ayakları üzerinde durmak istiyorlar” dedi.

Açılıştan bu yana yapılan üretimleri ve verilen eğitimleri anlatan Gazi Çiftliği sorumlusu Hatice Okur, çiftliğe turların başlamasıyla üretilen ürünlerin stantlarda satışının da yapılmaya başlandığını söyledi. Okur, “Her ürünü üretmeden önce toplantılar yapıp, üretme aşamasında eğitim ve üretimi bir araya getirdik. Uzun soluklu bir çalışmaydı. Açılışımızdan sonra gördüğünüz gibi turlarımız geliyor ve turların gelmesiyle birlikte ilk defa stant açan kadınlarımız var. Bugün yöresel, doğal, birebir kendi tohumlarımızdan ürettiğimiz sebzelerimizi, meyvelerimizi, ürünlerimizi, köy ekmeğimizi burada satışa sundular. Açılışta da heyecanlıydık ama açılışın yanı sıra bugün daha fazla heyecanımız var. Herkes hoş geldi ve herkesi de bekliyoruz” diye konuştu.

Gazi Çiftliğine ilk kez gelen konuklar, çok sevdikleri ata yadigarının korunmasının önemine değinerek, çiftliğin topluma yeniden kazandırılmasında katkı sağlayanlara teşekkür ettiler.