Domates üreticisi şaşkın!

Sesimiz Haber Merkezi

Domatesin üreticiden çıkış fiyatı 10 lira olmasına rağmen, domates üreticisinin yüzü gülmüyor!

Tüketiciye 15-20 lira arası ulaşan domates, tüketicinin cebinde delik açarken, üretici ise girdi fiyatlarının sürekli artması nedeni ile zarar etmemek için mücadele ediyor.

Birinci sınıf domatesin toptan 10 liraya sebze haline teslim ettiklerini dile getiren domates üreticilerinden Kadir Seyrek, “Birinci sınıf ihracata giden domatesin fiyatı 10 lira, sınıfına göre 7 liraya kadar fiyatlar düşüyor.

Tüketici fiyatları pahalı bulsa da girdi fiyatlarının aşırı derecede artması nedeni ile domates üreticileri olarak yüzümüzün güldüğünü söylememiz mümkün değil.

Fide fiyatları, sera naylonu, gübre, zirai ilaçlar, işçilik derken üretecinin elinde bir şey kalmıyor dersek yanlış olmaz.

Tüketiciye göre domatesin oldukça pahalı olduğu doğrudur ancak tüketiciye ulaşana kadar fiyatların iki katından fazlaya çıkması bizim suçumuz değil. Kazanan biz miyiz, hayır! Kazanan aracılar mı? Onu bilmemiz mümkün değil ancak kaybedenlerin üretici ve tüketiciler olduğunu söylememiz mümkün” diye konuşarak, önümüzdeki yıllarda domates üreticilerinin domates üretiminden vazgeçerse şaşırmamak gerektiğine de vurgu yaptı.