Çanakkale Zaferinin 107. Yılı kutlandı

Sesimiz Haber Merkezi

Ülke genelinde olduğu gibi Silifke’de de Çanakkale Zaferinin 107. Yıl dönümü törenlerle kutlanırken, şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelindi, şehit mezarlığı ziyaret edilerek, dualar edildi.

   

Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Günün anlamı ile ilgili şiir ve türkülerinin söylenmesinin ardından, günle ilgili olarak yapılan çeşitle yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

   

ŞEHİTLERE ZİYARET

Atatürk Anıtı önünde yapılan törenin ardından, Şehit Mezarlığına geçildi. Burada şehitlerin mezarı tek tek ziyaret edilerek, çiçeklerle donatıldı. Şehitler için yapılan Kur’an tilavetinin ardından yapılan dua ile mezar ziyareti sona erdi.

   

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER

Mezarlık ziyareti sonrası Göksu Otelde, şehit ailelerinin ve gazilerin katıldığı bir yemek gerçekleşti.

Ev sahipliğini Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’un yaptığı yemeğe Kaymakam Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Sadık Altunok, Cumhuriyet Başsavcısı Tahir Özgenç, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt,  Jandarma Komutanı Binbaşı Bülent Keskinsoy, daire amirleri, şehit aileleri ile gaziler katıldı.

Kur’an tilaveti okunmasından sonra şehitler ve vatanın bölünmez bütünlüğü için dualar edildi. Yemek sonrası ise otel önünde topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın, Bu Toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın, Bir vatan kalbinin attığı yerdir!

Necmettin Halil Onan